🐕 Ik ga een puppy cursus doen; is het dan nog nodig om de 4 puppy boeken te lezen en/of de online cursus te volgen?

Sommigen mensen vertellen mij:

“Ik ben niet van plan om een puppy boek te kopen omdat ik naar een hondenschool ga en daar terecht kan met al mijn vragen”
.

Laten we voorop stellen dat het altijd aan te raden is om een puppy cursus te doen met je pup.

Alleen al voor de socialisatie van jouw puppy is dit ontzettend goed!

Daarnaast leer je natuurlijk allerlei verschillende dingen op een puppy cursus, zoals de zit-, af- en de kom-hier-oefening, enzovoort.

En als je een paar vragen hebt, dan kun je die stellen aan de hondentrainer die de puppy cursus geeft.

Met de nadruk op een ‘paar’ vragen.

Je moet je namelijk beseffen dat een puppy cursus vaak niet langer duurt dan één uur, één keer per week en dat dan vaak tien weken lang.

Een hondentrainer kan dus niet één uur lang enkel jouw vragen beantwoorden.

Ze zijn namelijk verplicht om iedere les bepaalde oefeningen uit te leggen en te oefenen, zodat jij en je puppy aan het eind van de puppy cursus slagen voor het puppy cursus examen.

Ze kunnen je dus best wel wat tips geven over zindelijkheidstraining, benchtraining, het afleren van bijten en de alleen-leren-zijn-training, maar dat is waarschijnlijk niet meer dan 3% van alle tips die vermeld staan in mijn 4 puppy boeken, op basis van interviews met 30 hondengedragsdeskundigen en -experts.

Het leren wandelen aan een slappe lijn leer je niet in een eerste puppy cursus. Dit komt pas later aan bod in een vervolgcursus. Het leren wandelen aan een slappe lijn leer je wel in onze online cursus Help! Mijn hond trekt aan de lijn!.

Kortom, een puppy cursus is met name bedoeld voor de socialisatie en het oefenen van gehoorzaamheidsoefeningen, maar niet om je puppy zindelijk te krijgen, zich veilig te voelen in een bench, hem bijten af te leren en om hem te leren alleen thuis te blijven.

← Bekijk alle veel gestelde vragen

IK HELP JE GRAAG VERDER!

Veelgestelde vragen

Kun je jouw vraag en antwoord niet vinden? Stuur dan een e-mail naar info@puppygroep.nl.